Onze praktijk groeit. Wij breiden ons team, bestaande uit tien advocaten, daarom graag uit met twee advocaat-stagiaires.

Lauxtermann Advocaten is gevestigd in Amsterdam. Het kantoor richt zich op de verzekeringsmarkt, de bouw en de zorg. De advocaten zijn gespecialiseerd in onder andere het aansprakelijkheids­­- en verzekeringsrecht, het bouwrecht en het gezondheidsrecht.

Met een bevlogen team, transparante dienstverlening en solide en verrassende oplossingen bewijst Lauxtermann Advocaten al 10 jaar hoe leuk en effectief de advocatuur kan zijn.

Wie zoeken wij

Ben jij een talentvolle jurist of advocaat-stagiaire? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wij zijn op zoek naar:

 • een aankomend advocaat-stagiaire bouw- en verzekeringsrecht
 • een aankomend advocaat-stagiaire financieel- en verzekeringsrecht

Wij zijn op zoek naar twee advocaat-stagiaires die zich binnen het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht willen ontwikkelen en zich op termijn willen toespitsen op één van de specialisaties binnen ons kantoor. Dit zijn de bouw- en verzekeringspraktijk van Arthur Hedeman en de financiële en verzekeringspraktijk van Gijs Molkenboer. De praktijk van Arthur Hedeman richt zich met name op het snijvlak van het bouw- en verzekeringsrecht, waarbij de focus ligt op de afwikkeling van complexe bouwschades. De praktijk van Gijs Molkenboer richt zich op het procederen en adviseren over financiële producten en verzekeringen en op de aansprakelijkheid van advocaten, accountants en bestuurders.

Dit ga je doen

Het opleiden van juristen tot scherpe en betrokken advocaten behoort tot de kern van ons kantoor. Als advocaat-stagiaire werk je in teamverband met je meer ervaren kantoorgenoten. De eerste jaren word je over de volle breedte van onze praktijk ingezet en werk je voor alle cliënten van kantoor. Daarnaast ontwikkel je in samenwerking met jouw patroon een specialisatie binnen het bouw- en verzekeringsrecht of het financieel en verzekeringsrecht. Je draait direct mee bij het behandelen van uitdagende zaken en procedures. Al snel krijg je de verantwoordelijkheid om zelfstandig aan dossiers te werken en met onze cliënten mee te denken over optimale oplossingen.

Dit breng je mee

 • aantoonbare belangstelling – bijvoorbeeld door gevolgde vakken of stages – voor de focusgebieden van ons kantoor;
 • een sterk analytisch vermogen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel gecombineerd met humor en het vermogen te relativeren;
 • een gezonde dosis ambitie en inzet, zonder jezelf te serieus te nemen;
 • zelfstandig, collegiaal, proactief en ondernemend;
 • enige werkervaring, bijvoorbeeld als student-stagiaire of juridisch medewerker is een pré.

Dit bieden wij

 • een uitstekende opleiding en begeleiding door ervaren advocaten, voor wie het opleiden van talenten een belangrijk onderdeel vormt van hun werkplezier;
 • een modern maar informeel kantoor op een mooie plek in Amsterdam;
 • een energiek en hecht team;
 • een passende beloning;
 • alle kans om je talenten te ontwikkelen en je te ontplooien binnen de veelzijdige praktijk van het kantoor;
 • een vast contract, waarvan het eerste half jaar als juridisch medewerker.

Contact

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met 020-5712266 of stuur een e-mail naar nd@lauxtermannadvocaten.nl.

Heb je interesse en wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 20 juni de volgende documenten naar nd@lauxtermannadvocaten.nl: je curriculum vitae, een motivatiebrief, cijferlijsten universiteit (Bachelor & Master), afstudeerscriptie en eventuele stage- of andere relevante beoordelingen.

Ben je nog niet helemaal afgestudeerd? Geen probleem. Wil je daarna nog op reis? Ook geen probleem. De datum van indiensttreding is in overleg.

De eerste gesprekken zullen op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni 2021 plaatsvinden op het kantoor van Lauxtermann Advocaten, Pilotenstraat 45 in Amsterdam. Bij deze gesprekken worden uiteraard de dan geldende richtlijnen van het RIVM gevolgd.